gtag('config', 'AW-986975862');   Privacy Policy 2.0 | 1 Stop Gold

Privacy Policy

Our Commitment To Your Privacy

Privacy Policy

 

This Privacy Policy outlines how 1Stop Gold Sdn Bhd (“1Stop Gold”) collects, uses, maintains and discloses your personal data in respect of commercial transactions and how 1Stop Gold safeguards the personal data.

You may, however, visit our site anonymously.

Personal Data Protection Act 2010 Compliance

1Stop Gold  values your privacy and endeavours to protect your personal data in compliance with the Personal Data Protection Act 2010 (the “Act”).

 

We will also ensure physical and logical security measures in order to ensure that all information and IT Infrastructure Systems are adequately protected from a variety of threats.

 

What information do we collect?

We collect information from you when you register on our site, place an order, subscribe to our newsletter or fill out a form. When you place and order or register on our site, you may be asked to enter your name, MyKad or Passport number, e-mail address, mailing address, phone number and/or credit card information. In doing so, you consent to its use by 1Stop Gold in accordance with this Privacy Policy.

 

You have the choice, at any time, not to provide your information or to revoke your consent for 1Stop Gold from processing of your information. However, failure to provide your information or revocation of your consent to your information, may result in 1Stop Gold being unable to provide you with effective and continuous products and services.

 

What do we use your information for?

The information we collect from you may be used in any of the following ways:

  • To personalize your experience – your information helps us to better respond to your individual needs.
  • To improve our website – we continually strive to improve our website offerings, based on the information and feedback we receive from you.
  • To improve customer service – your information helps us to more effectively respond to your customer service requests and support needs.
  • To assess your application for any of our products and services;
  • To process transactions – your information, whether public or private, will not be sold, exchanged, transferred, or given to any other person for any reason whatsoever, without your consent, other than for the express purpose of delivering the purchased product or service requested.
  • To administer a contest, promotion, survey or other site feature.
  • To send periodic emails.
  • To respond to your enquiries and complaints and to resolve any disputes.
  • For internal functions such as evaluating the effectiveness of our marketing, market research, statistical analysis and modelling, reporting, audit and risk management.
  • Detecting and preventing crime (including but not limited to fraud, money-laundering, bribery);
  • Meeting any legal or regulatory requirements and making disclosure under the requirements of any applicable law, regulation, direction, court order, by-law, guideline, circular, code applicable to us

 

If you decide to opt-in to our mailing list, you will receive emails that may include company news, updates, related product or service information, etc.

 

Note: If at any time you would like to unsubscribe from receiving future emails, we have included detailed instructions to unsubscribe at the bottom of each email. Please note that it may take up to fourteen (14) working days for your withdrawal of subscription to be reflected in our systems.

 

How do we protect your information?

We implement a variety of security measures to maintain the safety of your personal information.

 

We offer the use of a secure server. All supplied sensitive/credit information is transmitted via Secure Socket Layer (SSL) technology and then encrypted into our payment gateway providers database only to be accessible by those authorized with special access rights to such systems, and are required to keep the information confidential.

 

IP address

An IP address is a number that is automatically assigned to your computer when you signed up with an Internet Service Provider. When you visit our website, your IP address is automatically logged in our server. We use your IP address to help diagnose problems with our server, and to administer our website. From your IP address, we may identify the general geographic area from which you are accessing our website. Generally we do not link your IP address to anything that can enable us to identify you unless it is required by law and regulation.

Do we use cookies?

Yes, cookies are small files that a site or its service provider transfers to your computer’s hard drive through your web browser (if you allow) that enables the sites or service providers systems to recognize your browser and capture and remember certain information.

 

We use cookies to help us remember and process the items in your shopping cart, understand and save your preferences for future visits and compile aggregate data about site traffic and site interaction so that we can offer better site experiences and tools in the future.

 

Please refer to your browser documentation to check if cookies have been enabled on your computer or to request not to receive cookies.

Third party links

Occasionally, at our discretion, we may include or offer third party products or services on our website. These third party sites have separate and independent privacy policies. We therefore have no responsibility or liability for the content and activities of these linked sites. Nonetheless, we seek to protect the integrity of our site and welcome any feedback about these sites.

 

How do we protect your data?

The security of your personal data is our priority. 1Stop Gold takes all physical, technical and organisational measures needed to ensure the security and confidentiality of personal data. If we disclose any of your personal data to our authorised agents or service providers, we will require them to appropriately safeguard the personal data provided to them.

 

How long may we retain your personal data?

We will only retain your personal data for as long as necessary to fulfil the purpose(s) for which it was collected or to comply with legal, regulatory and internal requirements. Afterwards we will destruct or permanently delete your data.

 

How can you access / correct / update your personal data?

We are committed to ensure that the personal data we hold about you is accurate, complete, not misleading and up-to-date. If there are any changes to your personal data or if you believe that the personal data we have about you is inaccurate, incomplete, misleading or not up-to-date, please contact us so that we may take steps to update your personal data.

 

You have the right to access your personal data. If you would like to request access to your personal data, please contact us. Please note that depending on the information requested we may charge a small fee. We may also take steps to verify your identity before fulfilling your request for access to your personal data.

 

Terms and Conditions

Please also visit our User Agreement section establishing the use, disclaimers, and limitations of liability governing the use of our website at 1StopGold.com.my.

 

Your Consent

By using our site, you consent and agree to our privacy policy.

 

Changes to our Privacy Policy

Please note that we may update this Privacy Policy from time to time. If there are material changes to this Privacy Policy, we will notify you by posting a notice of such changes on our website or by sending you a notification directly. Do periodically review this Privacy Policy to stay informed on how we are protecting your information.

In the event where there is any inconsistency(ies), conflict(s), ambiguity(ies) or discrepancy(ies) between English and Bahas Malaysia versions of these Terms and Conditions, the English version of these Terms and Conditions shall prevail.

This Privacy Policy was last updated in Dec 2018.

 

 

POLISI PRIVASI

Dasar Privasi ini menggariskan bagaimana 1Stop Gold Sdn Bhd (“1Stop Gold”) mengumpul, menggunakan, mengekalkan dan mendedahkan data peribadi anda berkenaan dengan transaksi komersial dan bagaimana 1Stop Gold melindungi data peribadi.

Walau bagaimanapun, anda boleh melawat laman web kami secara tanpa nama.

AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 PEMATUHAN

1Stop Gold menghargai privasi dan usaha untuk melindungi data peribadi anda dengan mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”).

Kami akan mengambil langkah-langkah keselamatan untuk memastikan bahawa semua maklumat dan Sistem Infrastruktur IT dilindungi secukupnya daripada pelbagai ancaman.

Apakah Maklumat yang Kami Berumpang ?

Kami mengumpulkan maklumat daripada anda apabila anda mendaftar di laman web kami, membuat pesanan, melanggan surat berita kami atau mengisi borang. Apabila anda meletakkan dan menempah atau mendaftar di laman web kami, anda akan diminta memasukkan nama, MyKad atau nombor Pasport, alamat e-mel, alamat surat, nombor telefon dan / atau maklumat kad kredit anda. Dengan berbuat demikian, anda bersetuju dengan penggunaannya oleh 1Stop Gold Sdn Bhd mengikut Dasar Privasi ini.

Anda mempunyai pilihan, pada bila-bila masa, untuk enggan memberikan maklumat anda atau membatalkan persetujuan anda untuk 1Stop Gold daripada memproseskan maklumat anda. Walau bagaimanapun, kegagalan untuk memberikan maklumat atau pembatalan persetujuan anda terhadap maklumat anda, mungkin menyebabkan 1Stop Gold Sdn Bhd tidak dapat memberikan anda produk dan perkhidmatan yang efektif dan berterusan.

APAKAH KITA MENGGUNAKAN MAKLUMAT ANDA UNTUK?

Maklumat yang kami kumpulkan daripada anda boleh digunakan dalam mana-mana cara berikut:

Untuk memperibadikan pengalaman anda – maklumat anda membantu kami untuk memberi respons yang lebih baik kepada keperluan individu anda.

Untuk meningkatkan laman web kami – kami terus berusaha untuk memperbaiki tawaran laman web kami, berdasarkan maklumat dan maklum balas yang kami terima daripada anda.

Untuk memperbaiki perkhidmatan pelanggan – maklumat anda membantu kami untuk bertindak balas dengan lebih berkesan kepada permintaan perkhidmatan pelanggan dan keperluan sokongan anda.

Untuk menilai permohonan anda untuk mana-mana produk dan perkhidmatan kami;

Untuk memproses urus niaga – maklumat anda, sama ada awam atau swasta, tidak akan dijual, ditukar, dipindahkan, atau diberikan kepada mana-mana orang lain untuk apa jua sebab, tanpa persetujuan anda, selain daripada maksud nyata untuk menyampaikan produk atau perkhidmatan yang dibeli yang diminta .

Untuk mentadbir pertandingan, promosi, tinjauan atau ciri tapak lain.

Untuk menghantar e-mel berkala.

Untuk bertindak balas terhadap pertanyaan dan aduan anda dan menyelesaikan sebarang pertikaian.

Untuk fungsi dalaman seperti menilai keberkesanan pemasaran, penyelidikan pasaran, analisis statistik dan pemodelan, pelaporan, audit dan pengurusan risiko kami.

Mengesan dan menghalang jenayah (termasuk tetapi tidak terhad kepada penipuan, pengubahan wang haram, rasuah);

Memenuhi sebarang keperluan undang-undang atau pengawalseliaan dan membuat penzahiran di bawah kehendak mana-mana undang-undang, peraturan, arahan, perintah mahkamah, undang-undang kecil, garis panduan, pekeliling, kod yang terpakai kepada kami

Jika anda membuat keputusan untuk ikut serta dalam senarai mel kami, anda akan menerima e-mel yang mungkin termasuk berita syarikat, kemas kini, maklumat berkaitan produk atau perkhidmatan, dan lain-lain.

Nota: Jika pada bila-bila masa anda ingin berhenti melanggan dari menerima e-mel masa depan, kami telah memasukkan arahan terperinci untuk berhenti melanggan di bahagian bawah setiap e-mel. Harap maklum bahawa mungkin diperlukan hingga empat belas (14) hari bekerja untuk pengeluaran langganan anda yang dapat dilihat dalam sistem kami.

BAGAIMANA DAPATKAN MENYEDIAKAN MAKLUMAT ANDA?

Kami melaksanakan pelbagai langkah keselamatan untuk mengekalkan keselamatan maklumat peribadi anda.   Kami menawarkan penggunaan pelayan yang selamat. Semua maklumat sensitif / kredit yang dibekalkan dihantar melalui teknologi Secure Socket Layer (SSL) dan kemudian disulitkan ke dalam pangkalan data pembekal gerbang pembayaran. Kami hanya dapat akses kepada informasi jika diberi kuasa dengan hak akses khusus kepada sistem tersebut dan dikehendaki menyimpan maklumat tersebut secara sulit.

ALAMAT IP

Alamat IP ialah nombor yang ditugaskan secara automatik ke komputer anda apabila anda mendaftar dengan Penyedia Perkhidmatan Internet. Apabila anda melawat laman web kami, alamat IP anda secara automatik dilog masuk ke pelayan kami. Kami menggunakan alamat IP anda untuk membantu mendiagnosis masalah dengan pelayan kami, dan untuk mentadbir laman web kami. Dari alamat IP anda, kami boleh mengenal pasti kawasan geografi umum dari mana anda mengakses laman web kami. Secara amnya, kami tidak memaut alamat IP anda kepada apa-apa yang membolehkan kami mengenal pasti anda melainkan jika ia dikehendaki oleh undang-undang dan peraturan.

DAPATKAN MENGGUNAKAN COOKIES?

Ya, kuki adalah fail kecil yang dipindahkan ke laman web atau penyedia khidmatnya ke cakera keras komputer anda melalui pelayar web anda (jika anda membenarkan) yang membolehkan laman web atau sistem penyedia perkhidmatan mengenali pelayar anda dan menangkap dan mengingati maklumat tertentu.Kami menggunakan kuki untuk membantu kami mengingati dan memproses barangan di dalam troli beli-belah anda, memahami dan menyimpan pilihan anda untuk lawatan masa depan dan menyusun data agregat tentang lalu lintas tapak dan interaksi tapak supaya kami dapat menawarkan pengalaman dan alat-alat di laman web yang lebih baik pada masa akan datang.Sila rujuk dokumentasi penyemak imbas anda untuk memeriksa sama ada kuki telah didayakan pada komputer anda atau meminta untuk tidak menerima kuki.

PARTI PIHAK KETIGA

Kadang-kadang, mengikut budi bicara kami, kami boleh memasukkan atau menawarkan produk atau perkhidmatan pihak ketiga di laman web kami. Laman pihak ketiga ini mempunyai dasar privasi berasingan dan bebas. Oleh itu, kami tidak bertanggungjawab atau liabiliti terhadap kandungan dan aktiviti laman-laman web ini. Walau bagaimanapun, kami berusaha untuk melindungi integriti laman web kami dan mengalu-alukan sebarang maklum balas mengenai laman web ini.

BAGAIMANA DAPATKAN MENAMBANGKAN DATA ANDA?

Keamanan data peribadi anda adalah keutamaan kami. 1Stop Gold Sdn Bhd mengambil semua langkah fizikal, teknikal dan organisasi yang diperlukan untuk memastikan keselamatan dan kerahsiaan data peribadi. Jika kami mendedahkan mana-mana data peribadi anda kepada ejen atau pembekal perkhidmatan kami yang diberi kuasa, kami akan mengharuskan mereka untuk melindungi data peribadi yang diberikan kepada mereka dengan sewajarnya.

BAGAIMANAKAN KITA MENGAPA DATA PERIBADI ANDA?

Kami hanya akan menyimpan data peribadi anda selagi perlu untuk memenuhi tujuan yang dikumpulkan atau mematuhi keperluan undang-undang, pengawalseliaan dan dalaman. Selepas itu, kami akan merosakkan atau memadamkan data anda secara kekal.

BAGAIMANA ANDA AKSES / MEMBUAT / UPDATE DATA PERIBADI ANDA?

Kami komited untuk memastikan bahawa data peribadi kami memegang anda adalah tepat, lengkap, tidak mengelirukan dan terkini. Sekiranya terdapat sebarang perubahan pada data peribadi anda atau jika anda percaya bahawa data peribadi kami tentang anda adalah tidak tepat, tidak lengkap, mengelirukan atau tidak terkini, sila hubungi kami supaya kami boleh mengambil langkah-langkah untuk mengemas kini data peribadi anda.Anda mempunyai hak untuk mengakses data peribadi anda. Jika anda ingin meminta akses kepada data peribadi anda, sila hubungi kami. Sila ambil perhatian bahawa bergantung kepada maklumat yang diminta, kami boleh mengenakan bayaran yang kecil. Kami juga mungkin mengambil langkah untuk mengesahkan identiti anda sebelum memenuhi permintaan anda untuk mengakses data peribadi anda.

TERMA DAN SYARAT

Sila juga lawati bahagian Perjanjian Pengguna kami yang menubuhkan penggunaan, penafian, dan batasan liabiliti yang mengawal penggunaan laman web kami di 1StopGold.com.my.

KONSEN ANDA Dengan menggunakan laman web kami, anda bersetuju dan bersetuju dengan dasar privasi kami.

PERUBAHAN KE POLISI PRIVASI KAMI

Sila ambil perhatian bahawa kami boleh mengemas kini Dasar Privasi ini dari semasa ke semasa. Jika terdapat perubahan material pada Dasar Privasi ini, kami akan memberitahu anda dengan menyiarkan notis tentang perubahan tersebut di laman web kami atau dengan menghantar pemberitahuan kepada anda secara langsung. Adakah secara berkala mengkaji semula Dasar Privasi ini untuk terus dimaklumkan mengenai cara kami melindungi maklumat anda.

Dasar Privasi ini dikemaskinikan terakhir pada Disember 2018

 

Free Insured Shipping With Every Purchase !!! Dismiss